Неделя, 11 Юли 2021
    
Избори 2021

Георги Дракалиев, ВМРО: Не виждам как Тошко Сценариста и Бабикян ще получат милиарди от Европа

  11.04.2021 14:52  
Георги Дракалиев, ВМРО: Не виждам как Тошко Сценариста и Бабикян ще получат милиарди от Европа

Георги РУСИНОВ

 

Резултата от вота, последиците от него, както и патриотичните партии коментира пред „Черноморски фар“ областният лидер на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев. Той бе трети в листата за областта.

„Резултатът в областта не се различава съществено от националния. ВМРО има малко по-висок резултат от средното за страната – около половин процент. Това показва, че добре сме работили тук, в Бургас. За съжаление в други райони не успяхме да постигнем по-висок процент“, обясни той.

Дракалиев казва, че неслучайно девизът на Народното събрание е „Съединението прави силата“.

„Обединение винаги е хубаво да има и нашето ръководство също е за това. Въпросът е какъв точно вид обединение и с кого, защото повечето партии от патриотичния сектор натрупаха негативи. Аз не смятам, че нашето решение да излезем самостоятелно беше грешно. По този начин успяхме да покажем какво сме направили и какво предлагаме, а не да се обясняваме за грешки и постъпки на други коалиционни партньори. Три партии от „Обединени патриоти“ влязоха с 9% и двете партии от тях изчезнаха от политическото поле, докато ние сами получихме 3.64% - повече от 1/3 от тези 9% тогава“, обясни лидерът на ВМРО-Бургас.

Не отрича, че 4-годишното управление редом с ГЕРБ е натрупало и негативи на партията, въпреки добрия резултат.

„Всякакви фалшиви новини се разнасяха през цялото време. Забъркаха ВМРО в скандали, които нямаха нищо общо с истината. Това обаче все пак неминуемо ерозира доверието върху нашите лица на отговорни и управленски позиции. Въпреки това ние водихме положителна кампания, не обяснявахме кой е лош, крадец или мошеник. Заострям вниманието върху това, че тези, които казваха, че изборите ще се фалшифицират, ако няма видеонаблюдение, ако няма електронно гласуване ще се скрие вотът, се оказаха едни лъжци, които няколко месеца лъгаха хората“, продължи Дракалиев.

Самият той обаче изпитва притеснение за бъдещето на страната заради несигурността след вота.

„Надявам се да се появи едно стабилно правителство, но не виждам как това ще се случи. Не мога да си представя как партии, които не принадлежат към нито една европейска партия, ще получат подкрепа в Европа. Не мога да си представя как Тошко сценариста и Бабикян ще отидат и ще получат милиарди кредити за България“, обясни областният лидер на ВМРО.

Прогнозата му за правителство е следната:

„Ще бъде с мандат на „Има такъв народ“ и министри на тази партия, както и на тези на Христо Иванов и Мая Манолова плюс скритата подкрепа от ДПС. Не мисля, че БСП биха дали своята“.

А несъставянето на правителство и нови избори ще е напълно безотговорно, смята той.

„Това ще е по вина на партиите, които могат да съставят правителство. Намираме се в здравна и икономическа криза. Всеки един хаос ще е удар върху икономиката и ще повлияе върху грижата за здравето на хората. Трябва да има правителство по възможно най-бързия начин. Предричам, че всички тези действия на партиите, които се готвят да управляват, ще докарат отново догодина Борисов на бял кон, както стана и през 2014-а“, коментира Дракалиев.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов:Благодаря на всички, които гласуваха за нас
  10.04.2021 12:06      

Искам да избегна всички клишета и затова ще бъда напълно откровен. От името на моите колеги и от