Четвъртък, 22 Апр 2021
    
Бургас Избори 2021

Към 14 часа кой колко мандата взима в Бургас

  05.04.2021 15:11  
Към 14 часа кой колко мандата взима в Бургас

Към 14 часа резултатите във 2 МИР-Бургас са следните при 84,06% от отчетените секционни протоколи:

 ГЕРБ взимат 25, 85% от гласовете на избирателите. Резултат, който е почти изравнен с този в национален мащаб. На второ място след тях се нареждат „Има такъв народ“ с 16,19%. Третото място е за БСП с 14,24. Веднага след тях са ДПС с 10,13%, следвани от Демократична България с 7,80 %, Изправи се! Мутри вън! също взимат не малък процент, който им позволява депутат-6, 18%.

Ако нещата се запазят така от втори МИР Бургас партиите ще имат следните мандати: ГЕРБ с пет мандата, три на ИТН, БСП с два,  два ще има ДПС, един Демократична България“ и един за „Изправи се! Мутри вън!“

Депутатите, които най-вероятно ще видим в 45-ото НС са: от ГЕРБ - Любен Дилов-син, Жечо Станков, който с преференции пренареди листата, Ивелина Василева, Деница Николова и Димитър Бойчев, от  ИТН- Ивайло Вълчев, Димитър Гърдев, Александър Стайков Марков. От БСП - инж. Петър Кънев и Тодор Байчев, който измести от второто място Юлия Йоргова-Форд, но вчера следобед не бе сигурно дали и той няма да бъде изместен от Йордан Петков от Созопол. От ДПС в 45-то НС ще са Севим Али и Ешереф Ешереф, от Демократична България-Ивайло Мирчев, който е възможно да влезе то София и да освободи място на втория Димитър Найденов и Живко Табаков от „Изправи се! Мутри вън“.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула
  22.04.2021 11:20      

Към туристическия бранш...   Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужа