Вторник, 29 Юни 2021
    
Созопол

До месец приключа ремонтът на път между созополски села

  30.03.2021 14:49  
До месец приключа ремонтът на път между созополски села

Днес кметът на Созопол Тихомир Янакиев, председателят на Общински съвет Георги Пинелов и зам-кметът Румен Кисьов извършиха поредна инспекция на пътната отсечка Росен – Равна гора.

В кратки срокове бе рехабилитирано пътното платно с дължина около 3 км., което бе силно амортизирано, на места имаше пропадане на настилката и дълбоки коловози. Крайпътните окопи пък бяха засипани, а при интензивните валежи водата предизвикваше наводняване на настилката.

Извършен бе основен ремонт на пътя по метода “студено рециклиране” и полагане на асфалтобетон, върху който е положена асфалтова смес за износващ пласт.

Пътят е разширен до 8 м., като платната са 6 м., а от двете страни са обособени банкети с ширина по 1 м. Съществуващите банкети са повдигнати на места с 5-10 см., а на необходимите места е извършен монтаж на нова мантинела.

Почистени и ремонтирани са съществуващите водостоци, както и съществуващите окопи, а на места, където липсваха, са оформени нови. При км. 9+534,50 е ремонтиран съществуващ плочест водосток, където е извършено и едностранно уширяване от дясната страна с 3,20 м., изградена е пешеходна част, осигурена с предпазни парапети.
Настоящият проект е за 1 700 000 лв., а средствата са отпуснати с ПМС 348/18.12.2019г.

Към момента се извършват довършителни дейности по отводнителните съоръжения, а до месец предстои официалното въвеждане в експлоатация на пътната отсечка.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ