Сряда, 16 Юни 2021
    
Карнобат

Роднини ще се грижат за децата от Карнобат, чиито родители починаха от COVID-19

  18.03.2021 16:20  
Роднини ще се грижат за децата от Карнобат, чиито родители починаха от COVID-19

Във вторник в Бургаската университетска болница почина 31-годишната родилка от Карнобат, чиито две бебета близнаци се появиха на бял свят преждевременно, след като състоянието ѝ се влоши рязко заради COVID-19. Дни преди това битката с вируса изгуби и бащата на близнаците. 

В момента децата се намират в Отделението по неонатология, а съдбата им развълнува цяла България и много хора поискаха да помогнат. Бебетата имат и по-голяма сестричка – на 4 години. В четвъртък роднини на починалите майка и баща помолиха всички постове в социалните мрежи, свързани с дарения за тях, да бъдат изтрити, тъй като за момента нямат нужда от финансова помощ.

„Установихме, че семействата на двамата родители имат желание да се грижат за децата. Днес предстои разговор с бабата по бащина линия, за да се подготвят документите и да се създаде Настойнически съвет. В него могат да участват членове и на двете семейства. На по-късен етап те ще могат да осиновят децата”, обясни в ефира на NOVA Павлина Спиридонова, началник отдел "Закрила на детето".

Кметът на Община Карнобат Георги Димитров заяви пред NOVA, че ако семейството има нужда от финансово помощ, на следващо заседание на Общинския съвет ще бъде внесена докладна записка.

 

Източник: Нова телевизия


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с