Петък, 07 Май 2021
    
Карнобат

Жители на Карнобат помагат на новородените близнаци, чиито родители починаха в рамките на дни

  17.03.2021 15:41  
Жители на Карнобат помагат на новородените близнаци, чиито родители починаха в рамките на дни

Михаил КОЛЕВ

 

Организация за оказване на помощ на близнаците от Карнобат, чиито майка и баща починаха в рамките на дни, тече в социалните мрежи. Жителите на града са готови да помогнат с каквото могат чрез близките на новородените деца. 

В момента момченцата, които бяха извадени със секцио в осмия месец, заради усложненото от коронавирус здравословно състояние на своята майка, се намират в УМБАЛ Бургас. Те ще останат там дълго време под лекарско наблюдение, докато състоянието им не се стабилизира.

С COVID-19 в Инфекциозното отделение на 6 март бе приета 31-годишната родилка. В последствие състоянието й се влошава и тя е поставена в медикаментозна кома. За да бъде спасен животът на децата й, те биват изродени преждевременно. След усилия на медиците състоянието й се бе подобрило. Родилката нямаше как да изживее появата на децата си, нито пък да им се порадва на живо, успяла е единствено да ги види на снимки на телефона си. Малко след това обаче и тя губи битката с коронавируса. Жената е била със съпътстващо заболяване, като е била болна от диабет.

За съжаление, освен майката, дни преди нея си отиде и нейният съпруг, който не можа да види появата на децата си. Той е починал от сърдечен недостатък, но има сериозни съмнения, че е бил с COVID-19, въпреки че направеният му тест е бил отрицателен. Наскоро мъжът пък е загубил баща си, който е бил болен от коронавирус.

В момента тече процедура кой от роднините на починалата двойка да поеме грижите над децата.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св