Сряда, 16 Юни 2021
    
Бургас

Без сесия на Общински съвет – Бургас през март

  17.03.2021 10:19  
Без сесия на Общински съвет – Бургас през март

14 съветници - кандидати за листи

 

Георги РУСИНОВ

 

Общински съвет – Бургас няма да проведе сесия през март. Това показва репортерска проверка на „Черноморски фар“ в сайта на местния парламент.

В него липсва съобщение за провеждането на заседанията на постоянните комисии за месец март. За сметка на това обаче има такова за графика на комисиите през април. От него става ясно, че крайният срок за входиране на докладни записки е 2.04.2021 г. 

„Мястото на заседанията на постоянните комисии, както и на заседанието на ОбС, ще бъде обявено допълнително. Заседанието на ОбС ще се проведе на 14.04.2021 г.“, пише още в съобщението.

Заседанията на постоянните комисии ще се проведат на 6 и 7 април.

„Стъпваме на правилника, който ни позволява в някои месеци да имаме по две заседания, в други - по едно. Това трябваше да е на 30 март, няколко дни преди самия вот за Народно събрание и затова решихме да не го провеждаме“, заяви председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова.

Общо 14 са общинските съветници от настоящия Общински съвет, които са в различни листи за депутати. Работата по предизборната кампания не им позволява да бъдат активни работата на местния парламент през този месец. Ако те отсъстват от заседание през март, това би създало проблем за онези докладни, за които се изисква квалифицирано мнозинство и това също е било аргумент при решаването да се прескочи мартенско заседание.

През април ще има само едно, защото в края на месеца се очертават почивни дни заради Великденските празници.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с