Неделя, 02 Яну 2022
    
Култура Любопитно

Мария Бакалова: Аз съм и винаги ще бъда българче

  16.03.2021 10:36  
Мария Бакалова: Аз съм и винаги ще бъда българче

„Бях на терен, когато разбрах за номинацията. Българските думи определено ме правят най-щастлива, защото аз съм и винаги ще си остана българче. Гордея се от този факт”. Това каза специално за NOVA Мария Бакалова, първата наша актриса, получила номинация за "Оскар".

Тя добавя, че дори самият факт, че името й се поставя до тези на Глен Клоуз, Оливия Колман и Аманда Сийфрид, вече е голям успех.

Мария Бакалова пише история. Тя е едва третата източно европейка и втората жена на Балканите, която има номинация за Оскар. Преди нея номинации имат родената в бившия СССР полска актриса Ида Каминска през 1967 г. и наричаната последна гръцка богиня Мелина Меркури, която печели Оскар с филма "Никога в неделя" през 1960 г.

„Цената на този успех може би е детството ми. Аз ходих на две училища от сутрин до вечер. Човек обаче винаги трябва да мечтае и да поема рискове. Животът се живее веднъж. Мога да кажа, че рецептата за успеха е много работа и рискове”, казва още Бакалова.

„Благодаря на всички хора, които са били с мен през годините. Тези думички са прости, но наистина означават много. Аз вярвам в любовта и нямам търпение да се върна в Бургас, за да се видя с мама и тате”, сподели актрисата.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини