Сряда, 12 Яну 2022
    
Избори 2021

БСП -Бургас откри кампанията си с амбицията на 4 април да не допусне 4-и мандат на Борисов

  06.03.2021 13:30  
БСП -Бургас откри кампанията си с амбицията на 4 април да не допусне 4-и мандат на Борисов

Силвия ШАТЪРОВА

„На 4 април с бюлетина  № 4 няма да позволим четвърти мандат на Борисов“, това заяви при откриването на кампанията на БСП в Бургас водачът на червената листа инж. Петър Кънев. Социалистите вече имат шатра в центъра на града до Часовника. Според водача тази кампания ще е сложна и деликатна в ситуация на пандемия, но  „целта ни е само победа. Единствената партия, която може да измести  ГЕРБ от властта е БСП и всякакво разпиляване на гласове е абсолютно безмислено и вредно за България. Тя има нужда от рестарт, тя не може да продължава след 12 години управление на една политическа сила, която се срасна тотално с властта“, каза още Кънев.

Ние имаме една единствена цел да върнем България на гражданите и да възстановим държавността. Това не са празни думи, защото преди повече от половин година хиляди българи излязоха на улиците , за да изгонят една власт, която им казваше, че живеят добре и че всичко е наред и че  нямат проблеми. От нас зависи дали ще допуснем ГЕРБ да продължава да се подиграва на цяла България, защото ние можем да проченим това.Ние сме реалната алтернатива. БСП е единствената сила, която може и ще свали от власт това управление, което последните 11 години смазва демокрацията, унищожава икономиката,  са част от политическите послания на социалистите.

По време на откриването на кампанията бе представена листата, като се наблегна на новите имена в нея. Две от тях в избираемата зона са дами-  професорът и декан в БСУ-Юлия Йоргова- Форд.

Тя е от 33 години член на партията, вижда бъдещото в развитието на науката, образованието.  "Проблемите в тези сфери трябва да  се решават в научните центрове, а не в политическите кръгове. За мен е недопустимо в 21 век да говорим за липса на базова грамотност," заяви тя.

На 4-о място в листата е втората дама -юристът Андреана Премянова-Янкова. Адвокат по международно и търговско право, потомствено свързана със социалистическата идея, тя е част от листата по линия на гражданската квота. За нея най-голям проблем в страната в момента е демографската криза. Андреана Премянова-Янкова е родена в Бургас, но от дълги години живее в София.

Третото място е за Тодор Байчев от Карнобат, който бе досегашен депутат от левицата.  На 4 април всеки е изправен пред избор, които ни дава шанс, шанс България да престане да бъде на последно място по доходи и на първо място по смъртност, на последно място по качество на здравеопазването и на първо място по брой необразовани хора на глава от населението. Искаме да променим това. Омръзна ни да гледаме парите на управляващите в нощни шкафчета, да чакаме някой да мине и да ги раздава от джипа си“, заяви Байчев.

 

„След дълъг период на управление на ГЕРБ виждате, че позитивите за България са  изключително малко. Мисля, че като мине 4 април трябва да се поздравим с победата. Време е за промяна”, каза Борислав Стефанов, пети в листата.

 

На изборите за 45-то Народно събрание "БСП за България" се явява с пълна листа от 28 кандидати:

1. Петър Кънев

2. Юлия Йоргова - Форд

3. Тодор Байчев

4. Андреана Премянова - Янкова - гражданска квота

5. Борислав Стефанов

6. Милена Куртова - Радева

7. Виолета Желева

8. Владимир Владимиров - гражданска квота

9. Йордан Петков

10. Румен Николов - гражданска квота

11. Павел Маринов

12. Аспарух Иванов

13. Димитър Гочев

14. Станимир Байчев

15. Петя Илиева

16. Атанас Маринов

17. Дафинка Главанска

18. Станислав Едрев

19. Таня Иванова

20. Стоян Желязков

21. Милена Костадинова

22. Кирил Узунов

23. Станислава Райнова - гражданска квота

24. Радослава Кичукова

25. Паруш Парушев

26. Стоян Стоянов

27. Димитър Камбуров

28. Павел Стоянов

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав