Неделя, 02 Яну 2022
    
Спорт

Голям бой след мач на „Черноморец“, разбиха носа на почетния президент Тома Томов

  27.02.2021 17:35  
Голям бой след мач на „Черноморец“, разбиха носа на почетния президент Тома Томов

Михаил КОЛЕВ

 

Грозни сцени белязоха гостуването на „Черноморец“ (Бургас) в Димитровград. След края на срещата от 19-ия кръг на Трета югоизточна лига, завършила 2:1 в полза на „акулите“, местни фенове, както и част от играчите на домакините, са атакували съдиите, като са им нанесли побой. Настанало е масово меле, а в опит да разтърве боя, е пострадал и почетният президент на бургазлии Тома Томов. Той е бил ударен в носа от единия от побойниците. Няколко удара в лицето е отнесъл и резервният вратар Мартин Шейтанов. Пред вестник „Черноморски фар“ Томов заяви, че в суматохата не е успял да види кой точно го е ударил. Неговата съпруга също е била атакувана от местен футболист, при опит да заснеме случилото се със своя телефон.

„След всяка победа отивам при момчетата, за да ги поздравя за успеха и да им дам премии. Така беше и този път. След приключването на мача с „Димитровград 1947“ група от феновете на домакините се нахвърлиха на съдиите и започнаха да ги бият. Опитах се да ги разтърва, но в мелето някой ме удари по носа. Нямам думи, това беше пълен цирк. След такива случки ти се иска да спреш да се занимаваш с български футбол. Чувствам се добре, най-важното е, че победихме в това тежко гостуване“, каза още 71-годишният Тома Томов.

На двубоя е присъствал и единият от членовете на УС в "Черноморец" - проф. д-р Димитър Вергиев. Той коментира, че е недопустимо само двама охранители да са били ангажирани за мача, както и че е имало првърженици на домакините, въпреки забраната за посещение на фенове, поради пандемичната обстановка. По негови думи някои от феновете са били в нетрезво състояние. Подаден е сигнал до 112, но екип на полицията е дошъл чак след 20 минити, когато вече всичко е утихнало, а побойниците са се разотишли.

Проф. д-р Вергиев бе категоричен, че клубът ще подаде жалба до БФС, надявайки се, че отборът на "Димитровград" ще понесе тежко наказание заради грозните сцени днес.

Извън скандалите мачът е бил изключително труден за отбора на „Черноморец“. Домакините са повели с 1:0, но играчите на Малин Орачев успяват да обърнат резултата, благодарение на два гола на Нуретин Пюскюлю, първият от които след задна ножица.

С успеха си „Черноморец“ продължава да удържа първото място в Трета югоизточна лига. Бургаският клуб вече има в актива си 50 точки. В следващия кръг от шампионата предстои важно домакинство за „акулите“. На 6 март от 15 часа те посрещат прекия конкурент за лидерската позция „Загорец“ (Нова Загора).


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини