Събота, 08 Яну 2022
    
Бургас Любопитно

Новата библиотека в Бургас се сдоби с модерни и интересни устройства

  27.02.2021 13:06  
Новата библиотека в Бургас се сдоби с модерни и интересни устройства

Новата библиотека в Бургас освен, че ще приюти близо 600 000 книги, вече има и много нови технологични устройства и модерни решения.
Монтирана е Zspace стената, която е сред най- новите устройства за иновативно обучение по STEM дисциплини /Science, Тechnology, Engineering, Maths /Науки, Технологии, Инжинерство и Математика/.
Специалните образователни модули, които ще експонират образно уроците като холограма са по физика, химия и биология.
Образите са изключително прецизни и демонстрационните уроци и симулации на експерименти във виртуална лаборатория ще могат да се ползват и от студентите, които ще се подготвят в Медицинския факултет. Те ще могат да видят стъпка по стъпка нагледно как се прави дисекция или сложна хирургическа интервенция например .
Безспорни са предимствата на тази нова технология, защото тя предлага три нива на възприятия на представеното учебно съдържание – Виртуална реалност, 3D и интерактивност.
Z space стената в библиотеката разполага и с пълната общообразователна програма на МОН – уроци по всички предмети от 1 до 12 клас. Видео уроците са в 3 D формат .
Софтуерът mozaBook, които също е наличен, позволява да се разшири учебния инструментариум с разнообразни илюстрации, анимации и други възможности за презентации.
В детския отдел на библиотеката има още едно интересно устройство, чрез което децата ще трупат знания, докато се забавляват – това е интерактивният магичен под Funtronic.
Той също има огромни фукционалности, които позволяват да се играе някакъв спорт, футбол например, да се пукат балони скачайки или да се участва във викторина на български и английски език на различна тематика и със състезателен характер. Има и приложения за деца със СОП.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Бургаският кардиолог д-р Ралица Чавдарова:  Хора над 35-40 години трябва да провеждат профилактични прегледи за сърце
  09.10.2021 13:01      

Артериалната хипертония е „тихият убиец“ Интервю на Янчо НИК