Сряда, 12 Яну 2022
    
Бургас

Общината ще дофинансира санирането на Спортното училище

  21.02.2021 17:16  
Общината ще дофинансира санирането на Спортното училище

Георги РУСИНОВ

 

Реновирането на сградата на Спортното училище в Бургас трябва да се случи през тази година. Това заяви заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева. В ресорната комисия към Общински съвет – Бургас Манол Тодоров попита за какво са предвидени 150 000 лева в перо „Образование“, които касаят школото.

„Предвиденото реновиране на сградата е от миналата година, а тези средства са заделени оттогава, но не можаха да се използват. Министерството на спорта е спечелило проект за цялостно саниране на училището. Ние поемаме нашия дял за общинското училище, което се намира в същата сграда. Иначе останалите средства ще са национални. В момента се изчаква да се обяви обществената поръчка по избор на изпълнител“, обясни Ананиева.

Тодоров се интересуваше и от 30 000 лева, които са предвидени за програма „Уча в Бургас“. Общинският съветник поиска да му се обясни какво представлява тя.

„Този проект предвижда направата на платформа за промотиране на добрите практики на образованието в Бургас като се започне от детските градини, мине се през основните училища и гимназиите и стигнем до университетите. Целта е да може младите хора да се информират за различните възможности за образование в града. Стартираме тази програма, като поискахме от висшите училища да посочат кои са специалностите, които биха искали да промотират чрез платформата. Бургас се превърна в един от водещите градове в сферата „Образование“. Освен тази имаме и други програми. Тази година сме заделили средства за развитие на специалността „Медицина“. Ще се оборудват нови лаборатории с цел привличане на студенти в специалността“, заяви заместник-кметът.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав