Петък, 14 Май 2021
    
Бургас Общество

Пандемията провокира повече хора да стават учители в Бургаско

  12.02.2021 13:03  
Пандемията  провокира повече хора да стават учители в Бургаско

С връщането в училище на част от учениците все по-осезаеми стават пропуските от онлайн обучението, а това провокира и по-голям интерес към учителската професия. Това наблюдение отчитат от фондация “Заедно в час”. През последните месеци има изключителен интерес към програмата “Нов път преподаването” на организацията, която подкрепя и обучава завършващи студенти и професионалисти от различни сфери да стават учители и да работят в училища в Бургаско и още 19 области на страната.

“Заедно в час” работи в област Бургас от тази година. Петима учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” преподават в областта от началото на новата учебна година.

Новите учители работят в бургаските ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" и СУ "Константин Петканов", както и в ОУ "Христо Ботев" - Ахелой и СУ "Христо Ботев" в Карнобат.

Традиционно най-голям интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час” има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит до 10 години. Тази година има значителен интерес към програмата и от страна на студенти, завършващи педагогически специалности и хора с педагогическа квалификация.

Кандидатстването за програма “Нов път в преподаването” продължава до 25 март на сайта zaednovchas.bg.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.