Четвъртък, 13 Май 2021
    
Несебър

Николай Димитров, кмет на Община Несебър: За 12 години Обзор има повече разходи, отколкото приходи

  11.02.2021 14:06  
Николай Димитров, кмет на Община Несебър: За 12 години Обзор има повече разходи, отколкото приходи

Сметките за независимост не излизат с 22 млн.лв

Частно-корпоративен интерес дърпа града в неизвестна посока

 

Георги РУСИНОВ

 

За 12 години финансовите разчети показват, че сметките на Обзор за независимост не излизат с 22 милиона лева. Кметът на Община Несебър Николай Димитров обясни, че от 2008-а до 2020-а разходите на кметство Обзор и съставните селища са около 38 милиона лева. Приходите от местните данъци и патенти и други за този същия период са 16 милиона лева.

„Това е един дефицит от 22 милиона лева. При този анализ нужно ли е аз да убеждавам жителите на Обзор, че някой ги тегли в неизвестна посока. Затова ние водим кампания на обединение, защото то е по-велико от разединението“, заяви Димитров.

Той добави, че изпитва голямо уважение и благодарност към жителите на град Обзор и съставните селища Баня, Емона, Приселци, Раковско, Паницово и Козница.

„Те са мъдри и разумни хора и ще вземат най-правилното решение за развитието на Обзор и съставните селища. Ще си прочетат финансовите анализи и ще видят, че няма нужда да бъдат убеждавани. Винаги, когато съм идвал тук съм виждал, че това са мъдри хора, с изявена гражданска позиция. Те ще си решат и ще вземат правилното решение“, добави кметът.

Според него макар и да идват избори, сагата с искането за независимост няма политически оттенък, а по-скоро частно-корпоративен интерес, който тегли Обзор в неизвестна посока.

„И за да не се каже, че Община Несебър не финансира навсякъде. В град Обзор от 2008 до 2020 капиталовата програма е 12 500 000 лева плюс още 2 500 000 лева за текущи ремонти“, добави Димитров.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.