Сряда, 12 Май 2021
    
Бургас

Пациентка, изкарала COVID-19, написа благодарствено писмо до УМБАЛ Бургас

  10.02.2021 12:57  
Пациентка, изкарала COVID-19, написа благодарствено писмо до УМБАЛ Бургас

Изключително трогателно писмо получиха лекари в едно от КОВИД отделенията на УМБАЛ Бургас. Ето как пациентката Янка Бъчварова описва своето състояние и положените за нея грижи в отделението на 8-я етаж, ръководено от д-р Станислава Панайотова. Писмото е подробно, емоционално и разкрива ситуация, в която може да попадне всеки. Ето и целия му текст:

"На 26 декември 2020 г. се почувствах много зле. Кашлях и ме болеше гърлото. Изпих два тайлола-хот, като мислех, че ще ми мине. Но напразно. На 27.12 лежах вкъщи, на 28.12 синът ми извика Бърза помощ. Вземаха ме в болницата, все още вървях. Благодаря на екипа, който се отзова така бързо. Направиха ми изследване, оказа се, че съм заразена с "Ковид19". Искам от сърце да благодаря на целия екип от лекари, медицински сестри и санитарки. Възхитена съм от чистотата, която се спазва, ред и дисциплина в стария корпус на Новата болница. Благодаря на всички лекари и медицински сестри. Нека Бог да ги закриля! Верни на Хипократовата клетва, рискувайки себе си, своите близки, решително изпълняват своя дълг в защита на живота!

Бъдете живи и здрави! Желая Ви неугасващ зелен светофар във всички Ваши начинания, за да ни има и нас. Бъдете благословени!"

Преди дни думи на благодарност към Инфекциозно отделение и грижещия се за него екип разпространи в телевизионния ефир и композиторът Стефан Диомов.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.