Четвъртък, 13 Май 2021
    
Бургас

Две дружества искат да строят младежки културен център в Меден рудник

  09.02.2021 17:38  
Две дружества искат да строят младежки културен център в Меден рудник

Георги РУСИНОВ

 

Двама участници са подали офертите си по обществената поръчка за строителство на младежки културен център в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Репортерска проверка на „Черноморски фар“ установи, че единият е ДЗЗД „Младежки център 2021“, а другият Консорциум „Бургас проект 2021“ ДЗЗД.

В първия влизат фирмите „Интерхолд“ ЕООД и „Тес Кънстръкшън Груп“ ЕООД. В консорциум са „Пирс-Д“ ООД и „Парсек Груп“ ЕООД. Прогнозната стойност е от 2 115 269.58 лева, без ДДС.

Инфраструктурната придобивка ще се намира в непосредствена близост до СУ „Петко Росен“ (поляната срещу блок 28).

Договорът за изграждане на младежкия център бе подписан в София и връчен от министъра на образованието Красимир Вълчев на заместник-кмета по здравеопазване, образование и младежки дейности на Бургас Йорданка Ананиева.

Младежкият център ще бъде със застроена площ от 1153 кв. м. и ще има един основен партерен етаж с два допълнителни по-малки етажа, служещи за настаняване и отдих със съответните прилежащи помещения към тях.

В него ще има голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Второто ниво на сградата е за сервизни помещения, а третото е предвидено за настаняване с 13 стаи. В младежкия център ще има заведение за посетителите и за гостите на зоната за настаняване.

Центърът ще предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора.

Проектът „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ е по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ към Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 г. Центърът в комплекс „Меден рудник“ ще покрива високи стандарти на Съвета на Европа за младежка работа и ще предоставя качествени и разнообразни услуги за младежкия сектор.

Проектът е с продължителност 3,5 години, а партньор на Община Бургас в проекта е Община Рейкявик, Исландия, което ще насърчи международното сътрудничество и обмена на добри практики между младежките центрове в двете държави.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.