Събота, 01 Яну 2022
    
Бургас

51 деца и 13 души от персонала на ДГ „Вълшебство“ си стоят удома заради Ковид

  04.02.2021 16:12  
51 деца и 13 души от персонала на ДГ „Вълшебство“ си стоят удома заради  Ковид

Дона МИТЕВА

От днес има пет нови карантинирани ученика на територията на област Бургас, сочи справка, направена от специалната платформа на образователното министерство.

Инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление, коментира, че в момента се карантинират само заболелите ученици или учители, а не както от началото бе – да се изолира целият клас. На мястото на заболелите учители веднага влизат преподаватели по заместване, така учебният процес продължава.

Своеобразен рекорд на карантинирани в последните дни бележи бургаската детска градина „Вълшебство“, където удома си стоят 51 деца и 13 души от персонала и училище „П.Р. Славейков“, където са карантинирани 61 деца, но болни от преподавателите и останалия персонал няма.

Извън Бургас данните от платформата показват, че има карантинирани ученици в Приморско и Айтос – СУ „Христо Ботев“. В детска градина „Бърборино“ има четирима.

Общи данни за това колко деца и учители има заболели или карантинирани от както начален етап на обучение няма как да се посочи, обясниха от РУО- Бургас, защото не се дават датите на карантиниране на определените лица.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Стефан Янев: Внасяме плана за възстановяване в ЕК до 15 октомври
  02.10.2021 12:50      

Планът за възстановяване ще бъде внесен в ЕК до 15 октомври. Това стана ясно от думите на премиер