Събота, 27 Фев 2021
    
Средец

Авария създава проблем с водата в средецко село

  26.01.2021 17:27  
Авария създава проблем с водата в средецко село

Михаил КОЛЕВ

 

От няколко дни жители на средецкото село Голямо Буково се оплакват от проблем с налягането на водата. По този повод те инициираха среща на 29 януари в местния магазин, на която се очаква да присъстват представители на Община Средец и ВиК-Средец.

Пред вестник „Черноморски фар“ кметският наместник на селото Пенчо Пенчев потвърди за проблема. Той добави, че вода в резервоарите има много, но причината за слабото й налягане в някои от домовете, намиращи се в горната и долната част на Голямо Буково, е авария във водопровода.

„Някъде има запушване по трасето, уведомил съм ВиК-Средец, техни служители миналата седмица бяха тук на място, но не успяха да открият къде точно е причината. Постоянно съм във връзка с тях, сега отново ще дойдат в селото, за да отстранят аварията. Всичко това е в техните правомощия, а не се отнася към мен или Община Средец и е хубаво хората да го знаят, защото се отправят обвинения и към мен. Сигнализирал съм до всички институции, поддържам връзка с тях и се надявам проблемът в най-скоро време да бъде решен“, каза още Пенчев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник