Понеделник, 03 Яну 2022
    
Средец

Авария създава проблем с водата в средецко село

  26.01.2021 17:27  
Авария създава проблем с водата в средецко село

Михаил КОЛЕВ

 

От няколко дни жители на средецкото село Голямо Буково се оплакват от проблем с налягането на водата. По този повод те инициираха среща на 29 януари в местния магазин, на която се очаква да присъстват представители на Община Средец и ВиК-Средец.

Пред вестник „Черноморски фар“ кметският наместник на селото Пенчо Пенчев потвърди за проблема. Той добави, че вода в резервоарите има много, но причината за слабото й налягане в някои от домовете, намиращи се в горната и долната част на Голямо Буково, е авария във водопровода.

„Някъде има запушване по трасето, уведомил съм ВиК-Средец, техни служители миналата седмица бяха тук на място, но не успяха да открият къде точно е причината. Постоянно съм във връзка с тях, сега отново ще дойдат в селото, за да отстранят аварията. Всичко това е в техните правомощия, а не се отнася към мен или Община Средец и е хубаво хората да го знаят, защото се отправят обвинения и към мен. Сигнализирал съм до всички институции, поддържам връзка с тях и се надявам проблемът в най-скоро време да бъде решен“, каза още Пенчев.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини