Сряда, 05 Яну 2022
    
Култура

Почина легендарният журналист Лари Кинг

  23.01.2021 17:29  
Почина легендарният журналист Лари Кинг

Той беше на 87 години

Легендарният водещ Лари Кинг почина на 87-годишна възраст, предава Sky News. Той беше приет в болница в Лос Анджелис в края на декември, след като даде положителен тест за коронавирус

Той е роден с името Лорънс Харви Зайгер на 19 ноември 1933 г. в Бруклин в семейството на имигранти - баща му Аарон, собственик на ресторант, е от Австрия, а майка му Джени от Литва.

През 1985 г. Кинг получава предложение да води шоу в прайм тайма на CNN, където остава до 2010 г. През последните години Кинг предизвика критики заради работата си с руската телевизия RT (по-рано Russia Today).

„В продължение на 63 години, като част от различни платформи за радио, телевизия и дигитални медии, хилядите интервюта, наградите и признанията на Лари са доказателство за неговия уникален и запомнящ се талант като телевизионен водещ“, се казва в изявление на Ora Media.

Кинг, чиято кариера продължи повече от шест десетилетия, страдаше от различни заболявания, сред които диабет тип 2, рак на белия дроб, ангина. През последните години получи и няколко инфаркта.

Той имаше осем брака, като последният му - с Шон Саутуик, завърши с развод през 2019 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини