Събота, 24 Апр 2021
    
Крими

Альоша от Карнобат убил брат си заради системен тормоз

  22.01.2021 17:02  
Альоша от Карнобат убил брат си заради системен тормоз

Михаил КОЛЕВ

 

Альоша Янков от Карнобат, който уби зверски брат си Ивелин, заяви пред съда, че е сторил това, защото е бил подлаган години наред на тормоз и повече не е можел да търпи. Днес в Окръжен съд-Бургас се гледа мярката срещу 61-годишния карнобатлия. Фаталният случай стана на 19 януари, като след изпито количество алкохол от страна на двамата, пламнал поредният конфликт между братята. Нервите на Альоша неиздържали и той нанесъл седем удара с метална ножица по главата на брат си. След това сам е отишъл в Районно управление-Карнобат, за да се предаде и признае за стореното от него.

„Години наред ме тормозеше. В седмицата можех да спя най-много веднъж. Това в един момент вече не се издържаше", спидели Янков.

Обвиняемият е многократно осъждан, основно за кражби, а по това дело ако бъде признат за виновен го грозят минимум 15 години затвор, доживотна присъда или доживотна без право на замяна.

Именно заради богатото му криминално досие, както и това, че може да се укрие заради очакващо го тежка присъда, от прокуратурата поискаха Янков да остане в ареста.

Неговият адвокат Владимир Ралчев поиска от съдийския състав по-лека мярка - „домашен арест“, като се аргументира, че Альоша си е признал сам за извършеното убийство.

„Делото може да постигне същите цели, ако задържаният е под домашен арест. На подсъдимия може да се постави електронна гривна, а в Карнобат има достатъчно полицейски патрули, които да следят дали Альоша Янков спазва наложената му мярка за неотклонение“, каза още Ралчев.

Макар и самият Альоша да поиска да бъде поставен под домашен арест, той призна, че се страхува да се завърне в своя дом, тъй като може да бъде линчуван от роднини.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати