Петък, 23 Апр 2021
    
Крими

Стартира делото за убийството с „Калашников“ на банков обирджия

  19.01.2021 17:29  
Стартира делото за убийството с „Калашников“ на банков обирджия

Георги РУСИНОВ

 

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Иван Петров, който е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 35-годишният Петър Валериев, прострелвайки го с автомат „Калашников“. Престъплението е станало на 16.11.2019 година в Бургас, Промишлена зона „Север”, в близост до езерото Вая. Престъплението е наказуемо със затвор от 10 до 20 години.

Петров е обвинен и за това, че без разрешение е държал горепосоченото огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

По време на разследването е установено, че Иван е извършил убийството, действайки по предварително взето и обмислено решение. Двамата мъже са се познавали, а Петров е примамил пострадалия на среща извън града на безлюдно и труднопроходимо място. Убийството е осъществено от непосредствена близост с един изстрел, произведен с незаконно притежавания автомат. Установено е, че двамата мъже са имали неуредени финансови отношения във връзка с извършени грабежи в предходен период.

Припомняме, че Прокуратурата имаше версия, че убийството е заради 50 000 лева заем. Не беше ясно кой на кого е имал да връща пари. Тогава от държавното обвинение уточниха, че справка от СДВР на ДНК експертизи уличава двамата като участници в обира на столична банка. Оттам бяха откраднати 400 000 лева. За удара в Айтос през 2015 година тепърва ДНК експертизи на използваното оръжие ще покажат имат ли съпричастност жертвата и убиецът към грабежа.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.01.2021 г.  


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати