Петък, 23 Апр 2021
    
Общество Сунгурларе

С близо 200 000 лева изхранват нуждаещите се в община Сунгурларе

  16.01.2021 15:06  
С близо 200 000 лева изхранват нуждаещите се в община Сунгурларе

Георги РУСИНОВ

С близо 200 000 лева ще изхранват нуждаещите се в община Сунгурларе. За целта общината е обявила обществена поръчка за избор на фирма, която ще приготвя храната през цялата 2021-ва, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Крайният срок за приемане на оферти приключи на 8 януари 2021-ва.

Поръчката обхваща следните населени места – град Сунгурларе, с. Съединение, с. Манолич, с. Прилеп, с. Подвис, с. Лозарево, с. Грозден, с. Славянци, с. Чубра, с. Вълчин, с. Климаш, с. Костен, с. Везенково, с. Терзийско, с. Завет, с. Бероново, с. Ведрово, с. Есен, с. Дъбовица, с. Босилково, с. Пчелин, с. Камчия, с. Черница, с. Садово, с. Велислав. Капацитетът е до 1000 лица на работен ден.

„Изпълнителят следва да извършва закупуването на хранителни продукти в съответствие с изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и норми за хранене и изискването за принос към балансирания режим на хранене. Осигуряването на топъл обяд представлява еднократно хранене, което включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт или плод в съответствие с изискванията на националното законодателство и осигурява разнообразно седмично меню, което е съобразено с изискването за принос към балансирания режим на хранене. Всеки порцион трябва да включва супа – минимум 250 грама; основно ястие – минимум 300 грама, хляб – минимум 150 грама, поне веднъж седмично десерт и/или пресни плодове и/или зеленчуци. Минимум два пъти в седмицата трябва да има месо в менюто. Храната трябва да се приготвя в деня на доставянето й. Претопляне не се допуска“, посочват в документацията по поръчката от Община Сунгурларе.

Обществената поръчка продължава с описването на задълженията на възложителя по Закона за храните и други общински, държавни и европейски разпоредби относно качеството на храните, приготвянето им и други


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати