Сряда, 14 Апр 2021
    
Крими

Задържаха голямо количество недекларирани мобилни телефони

  14.01.2021 10:32  
Задържаха голямо количество недекларирани мобилни телефони

 1005 броя недекларирани смартфони и 960 аксесоари за тях задържаха митнически служители  при проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Лесово.

Колата с марка Lexus, управлявана от български гражданин, е пристигнала на МП Лесово във вторник около 21.00 часа на трасе за изходящи леки автомобили от България за Турция. В зоната за митнически контрол, шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При последвалата проверка, служителите откриват в багажника на автомобила три куфара, пълни с мобилни телефони и аксесоари за тях. Иззети са 1005 броя смартфони с марки Samsung и Xiaomi и 960 броя силиконови протектори тип „гръб“.

 Водачът на автомобила, с инициали Р. Ш. от Хасково, е заявил впоследствие, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови. Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу