Събота, 01 Яну 2022
    
Крими

Бус с пътници закъса във водите край Дебелт, шофьорът не се вслушал в полицаи

  13.01.2021 13:29  
Бус с пътници закъса във водите край Дебелт, шофьорът не се вслушал в полицаи

Пътнически микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за село Дебелт, вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас. 

Установено е, че водач на буса е 61-годишен мъж от село Факия, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на шофьора е обяснено, че основният път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61-годишният мъж обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за село Дебелт заедно с превозваните 11 пътника.

Същите, след като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт. Шофьорът ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР (неизпълнение на полицейско разпореждане) и на Закона за движение по пътищата (преминаване през забранен пътен участък/.

Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища :

Ахтопол – Резово в двете посоки (до оттеглянето на р. Велека)

подходът към с. Дебелт, общ. Средец

с. Извор – с. Зидарово

- с. Димчево – с. Присад

ОДМВР – Бургас призовава водачите да не предприемат пътувания към посочените места освен в изключително належащи случаи.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Стефан Янев: Внасяме плана за възстановяване в ЕК до 15 октомври
  02.10.2021 12:50      

Планът за възстановяване ще бъде внесен в ЕК до 15 октомври. Това стана ясно от думите на премиер