Сряда, 14 Апр 2021
    
Приморско

След дъждовете: Язовир „Ясна поляна“ се напълни с 4 млн. куб. м. вода

  13.01.2021 13:10  
След дъждовете: Язовир „Ясна поляна“ се напълни с 4 млн. куб. м. вода

Въпреки значителните валежи през последните денонощия, ситуацията в общината е спокойна. Това заяви кметът на Община Приморско Димитър Германов.

Количеството дъждове за изминалите 4 дни, паднали на територията на община Приморско е 216 л./кв.м. Добрата новина е, че в язовир Ясна Поляна има нови близо 4 млн.куб.м вода. С тях общият обем на язовира става около 22 млн.куб.м.

От язовир Ново Паничарево продължава контролирано да се изпуска вода.

„Сутрешната ми обиколка и огледите, които направих, потвърждават, че водата се оттича и към този момент риск от наводняване няма. След снощното затваряне на пътя Созопол - Приморско поради преливането на река Ропотамо два автомобила бяха аварирали. Със съдействието на полицейските служители и общината на хората беше помогнато и колите бяха изтеглени от водата. По данни на полицията пътищата на територията на общината са отворени. Отворени са и всички пътища от и до Бургас“, пише още градоначалникът относно ситуацията в общината.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу