Сряда, 14 Апр 2021
    
Средец

Кметът на Средец: Имаме готов проект за ремонт на дерето, търсим помощ от държавата

  13.01.2021 12:08  
Кметът на Средец: Имаме готов проект за ремонт на дерето, търсим помощ от държавата

Михаил КОЛЕВ

 

Ще ни трябват 1,5 млн лева, за да се направи ремонт на средното дере в града и да се почистят шахтите. Имаме готов проект, подготвен още през 2016 година, с който проблемът с водосборното дере, остарялата канализация, ревизиони шахти и сметището може да бъде решен. Необходим е обаче ресурс, с който общината не разполага. Предстои сега, след като се дерето почисти, да бъде направена оценка на щетите и отново да се търсят варианти и с помощта на държавата този проблем да бъде решен, заяви кметът на община Средец инж. Иван Жабов.

Вчера след продължителните проливни дъждове няколко улици в града се наводниха, като водата беше придружена и с отпадъци. Кметът на Средец допълни, че на въпросното дере ремонт не е правен от 20 години и няма как всичкият боклук, събран там, да бъде почистен, въпреки че това се прави редовно. Няма как и да се наложат санкции, тъй като не се знае кой изхвърля боклука си там, каза още Жабов.

Обстановката в община Средец след продължителните дъждове през последните дни вече е овладяна, добави той. Към момента пътят Средец-Бургас остава затворен за автомобили, след като късно снощи там водата от язовир Мандра преля при разклона за село Дебелт. Очаква се следобед движението да бъде възстановено, добави Жабов. Има създаден алтернативен маршрут, по който да минават автомобилите в посока Средец и обратно: Константиново – Русокастро – Дюлево – Средец.

„Всички останали републикански и общински пътища на територията на Средец са проходими. Няма места в общината, които да са без ток или вода. В село Дебелт има шест наводнени къщи, две от които необитаеми, като засегнатите хора са намерили подслон при техни близки и роднини в селото“, добави Иван Жабов.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу