Събота, 27 Фев 2021
    
Общество

Който не си е взел кормуването три пъти - да кара отново курс

  07.01.2021 18:54  
Който не си е взел кормуването три пъти - да кара отново курс

Всеки, който не е успял да си вземе изпита по кормуване 3 пъти, ще бъде пращан на нов курс. Това е записано в Концепция за обучение по безопасност на движението по пътищата, която бе приета от кабинета в сряда.

В Концепцията е записано, че е важно до изпита да не бъдат допускани кандидати, които се явяват на принципа проба-грешка и използват изпитната фаза за самоподготовка.

Затова се предлагат две опции за ограничаване на тези кандидати. Едната е те да бъдат задължени да участват в допълнителни обучителни часове в областите, в които са констатирани слабости при кормуването.

Втората е по-сериозна и предвижда въвеждането на забрана да се явяване на изпит повече от 3 пъти в рамките на 12 месеца. Ако за тези опити пък кандидатът не успее да вземе книжка, той автоматично ще трябва да кара наново целия шофьорски курс.

Предвижда се и изграждане на Информационна система за контрол на изпита, която да осигури честен и безпристрастен изпит. Тя ще контролира маршрута на провеждане на изпита, ще документира действията на участниците в изпита по време на кормуването, както и ще регистрира, верифицира и синхронизира информацията.

Концепцията предвижда още джигитите, които правят системни нарушения, както и хората с хронични заболявания, които могат да ги направят опасни зад волана, ще бъдат пращани на проверочни.

Ученици, които са преминали успешно през часовете по "Безопасност на движението" също ще могат да се обучават в шофьорски курсове, предвижда още концепцията.

Източник: standartnews.com


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник