Сряда, 07 Апр 2021
    
Бизнес

Положителна тенденция в резервациите за полети

  07.01.2021 12:08  
Положителна тенденция в резервациите за полети

Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, представи пред вицепремиера и министър на туризма Марияна Николов информация за полетите, реализирани на двете морски летища – Варна и Бургас, и финансови резултати на компанията.  Той обясни, че към момента за тази година се наблюдават положителни тенденции в резервациите за полети от някои дестинации. На двете летища има създадена организация за бързо тестване на пътниците, поясни още изпълнителният директор.

Кванте уточни, че вече е създадена организация за тестване на пътниците с PCR. „Ние сме в топ класацията по въведени мерки за предпазване на пътниците спрямо всички 30 летища в групата на Фрапорт“, информира още изпълнителният директор. И поясни, че е поставено специално покритие на всички контактни повърхности, като врати и тоалетни, което убива вирусите.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Франк Кванте и с представители на мениджмънта на варненското летище. В дискусията участваха кметът на община Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев.

„Безпрецедентният спад в международните пътувания, по някои изчисления представляващ повече от 70%, и различните ограничения за пътуване намалиха значително обема на пътникопотоците, а ситуацията в момента продължава да ограничава свободното движение на хора и това несъмнено се отразява и на туризма“, заяви вицепремиерът. И допълни, че в тази връзка трябва да се направи повече за адаптиране на ограниченията за пътуване, за да се отговори на специфичните рискове за здравето на пътниците и за приемащите дестинации, като същевременно бъде улеснено пътуването за тези, които отговарят на въведените изисквания. Тя допълни още, че ситуацията е много динамична и прогнози трудно се правят, но въпреки това политика е и ще продължава да бъде границите да са отворени и само в краен случай да се изисква отрицателен PCR тест.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Писателят Владимир Зарев: Пандемията е сбъдната \
  03.01.2021 14:21      

COVID-19 упражнява насилие върху човешката психика. Той променя нашето отношение не само към свет