Понеделник, 03 Яну 2022
    
Созопол

Училището в Зидарово получи дарение от 12 компютъра

  05.01.2021 16:21  
Училището в Зидарово получи дарение от 12 компютъра

12 висококачествени компютъра получи като дарение ОУ „Христо Ботев“ в село Зидарово. Помощта идва от световно признатата компания Hewlett Packard, която предоставя технология на стойност милиони долари в помощ на образованието по целия свят, но за първи път прави подобен жест на територията на нашата страна.

Програмата HP Refresh е социална инициатива, насочена към подпомагане на учениците и предоставяне на възможност за подходящо образование и успешно бъдеще на всяко дете.

Ръка към училището подава созополчанинът Петър Борисов Караманов, който е дългогодишен служител на ръководна позиция в компанията и има основна заслуга за направеното дарение.

„С 12-те лаптопа ще обновим и модернизираме кабинетите по информационни технологии. Компютрите ще се ползват от учениците в начален и прогимназиален етап с цел придобиване на нови знания и умения за работа с дигитални устройства. Благодаря на HP за направеното дарение, както и на г-н Караманов и Община Созопол, които имат заслуга това дарение да стигне до децата на Зидарово.“, коментира директорът на училището Станимир Миланов.

„Благодаря от сърце за протегнатата от Вас ръка и за загрижеността към нашите ученици!“, са част от думите в благодарствения адрес на кмета Янакиев към изпълнителния директор на компанията г-н Георгиев и г-н Караманов.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини