Вторник, 06 Апр 2021
    
Любопитно

За първи път! Компания посрещна Нова година на остров Света Анастасия

  05.01.2021 15:53  
За първи път! Компания посрещна Нова година на остров Света Анастасия

Дона МИТЕВА

За първи път, откакто е открит остров Света Анастасия като туристическа локация, на прехода между двете години гръмна шампанско там. Компания посрещна Новата година на него.

Бургаски и софийски лекари - хора, тясно свързани с това място, вдигнаха наздравица в полунощ там.

„Тази година времето бе прекрасно и даде възможност на група приятели бургазлии и софиянци да посрещнат 2021 година на острова. Емоция, която според тях е уникална“, сподели Павлин Димитров, управител на обекта.

От 2014 година досега в навечерието на новогодишните празници винаги е имало запитвания от компании за отбелязване на празника като островитяни, но по една или друга причина това не се е осъществявало. Основно причината е била в лошото време и бурното море.

По отношение на основното ядро на компанията Димитров сподели, че това са хора, тясно свързани с острова, още преди той да се превърне в атракция. „Потомственият лекар разказва, че има спомени от детството си, свързани с това място. Сега всяко лято той и негови близки и приятели са чести гости на Света Анастасия“, обяснява Димитров.

В първия ден от новата година компанията е посетена от Полярник номер 1- проф. Христо Пимпирев и неговия колега проф. Николай Цанков. Хора, които довнасят още настроение и положителни емоции в празника.

„Компанията ползва хотелската база. Храна си носеха и доприготвиха необходимото на острова“, поясни Димитров. Той подчерта също, че хората са били под 15 души, както са указанията за събиране на групи от хора.

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Писателят Владимир Зарев: Пандемията е сбъдната \
  03.01.2021 14:21      

COVID-19 упражнява насилие върху човешката психика. Той променя нашето отношение не само към свет