Събота, 03 Апр 2021
    
Бургас

Студенти от университет „Проф. Асен Златаров” с награди от Черноморския институт

  02.01.2021 11:47  
Студенти от университет „Проф. Асен Златаров” с награди от Черноморския институт

Черноморският институт в Бургас даде основание на студенти  от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас да се зарадват на възнаграждаването на  първите им стъпки в науката. В рамките на тазгодишната, станала вече ежегодна Кръгла маса, организирана по традиция от СНЦ“Черноморски институт“ на тема „Морето – граница или врата“  бе обявен конкурс за студенти и ученици за написване на научен доклад или есе на тема „Черно море – нашият дом. Какво мислят младите?“.

Много студенти от Университета решиха да пробват да направят  под ръководството на своите ментори, първи стъпки в истинската наука, която предполага задълбочени проучвания , способности за аналитично мислене и синтез на научнообосновани изводи.

Тричленно жури, включващо представители на Управителния съвет на Черноморския институт и на научната общност отличи няколко студентски разработки. С първо място бяха отличени докладите на студента Илия Митев от Колеж по туризъм – „Фактори, влияещи върху избора на дестинация при българските туристи по време на пандемия“ и на  студентската по медицина Габриела Карабойчева „Замърсяване на околната среда на Черно море“.

Второто място си поделиха докладите  „Микрополимерни частици по българското Черноморско крайбрежие“ на съавторите Виолета Желева и Красимир Гяуров, студенти от специалност „Екология“  и  на Тодорка Колева, специалност „Управление на туроператорската и турагентската дейност“ в Колеж по туризъм  на тема „Гербовете на Бургас“.

Третото място бе присъдено на  Теодора Христова, също студентка  в Колеж по туризъм  при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, за разработката й „Празници в морския град“.

Студентите, отличени в конкурса, ще имат привилегията да видят своите доклади публикувани в научното списание „Морето – граница или врата“, издание  за 2020 година. Своите материални награди – луксозни енциклопедии и сборници по научното направление, в което се обучават, те ще получат на специална церемония, която ще се проведе след отпадане на ограничителните мерки за справяне с пандемията.


Анкета

Ще гласувате ли тази неделя на парламентарните избори?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията