Петък, 26 Мар 2021
    
Бургас

Ваксините в Бургас пристигнаха с микробус за кренвирши и под полицейски ескорт

  26.12.2020 14:17  
Ваксините в Бургас пристигнаха с микробус за кренвирши и под полицейски ескорт

Георги РУСИНОВ

 

Ваксините в Бургас пристигнаха с микробус на фирма за кренвирши. Това предизвика усмивки у посрещащите ги. На пръв поглед от смешната ситуация изникват сериозни въпроси.

Само фирма за кренвирши ли в цялата страна има хладилни бусове, с които да могат да се разнасят ваксини и лекарства? Явно това е още един компонент от здравната система, който куца. Би следвало, ако не всяка болница, то поне по-големите, или самите здравни инспекции в областите да разполагат с необходимата техника. С какво ли се превозват и органите за трансплантация?

Иначе фирменият бус пристигна под охрана с полицейски кордон. Цялата ситуация предизвика смях в социалните мрежи и ако голяма част от българите до сега не взимаха ваксинирането на сериозно, то сега съвсем. Припомнят се реклами за кренвирши и прясното им пристигане. По отношение на полицейския кордон пък се заформи мит, че бранили ваксините от терористи антиваксъри.

Ваксините бяха изкарани от буса и подредени в хладилник. По-рано експерти обясниха пред министър-председателят, че се слагат да стоят на +5 градуса в следващите 5 дни, докато траят първите ваксинации. След петия ден ваксините вече са негодни. Тъй като първите бройки са малко, няма опасност да остане ваксина.

През цялото време директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров поддържа видеоконферентна връзка с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Бургас е един от трите града, в които ваксинирането започва от утре.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията