Петък, 26 Мар 2021
    
Руен Спорт

Клубът по борба в Руен подари купа на кмета Исмаил Осман

  23.12.2020 17:02  
Клубът по борба в Руен подари купа на кмета Исмаил Осман

Михаил КОЛЕВ

 

Успешна година отчитат от клуб по свободна борба „Руен”. Равносметката за руенци за 2020-а година е общо 4 златни, 4 сребърни и 6 бронзови завоювани отличия във всички възрастови групи.

„Въпреки пандемичната обстановка и редуцирания календар, годината за нас беше много успешна. Борците ни успяха да оправдаят очакванията. Надяваме се 2021-а да е още по-успешна за клуба ни. Целта ни е с всяка изминала година да надграждаме с по-едно стъпало нагоре. Жадни сме за успехи. Имаме зад гърба си община, спонсори, както и условия, като всичко това ни гарантира сигурност и ни позволяват да се развиваме”, заявиха от треньорския щаб на „Руен” пред вестник „Черноморски фар”

Сред по-значимите успехи на клуба за годината са златният медал при мъжете от страна на Николай Грахмез, който по пътя към първото място на Държавното в София успя да надвие две от топ имената в националния ни отбор – Владимир Дубов и Стефан Иванов. С това той си извоюва правото и да се бори на квалификационния турнир през април 2021 г. в София за квота на Олимпийските игри догодина в Токио. Шансът е исторически, защото до момента Руен не е имал свой представител на Олимпиада.

Друго значимо постижение за руенци през 2020-а бе второто отборно място при децата, сред други 52 отбора в страната, което е най-доброто постижение до момента за клуба в тази възраст.

Именно спечелената вицешампионска купа при децата бе връчена на кмета на община Руен Исмаил Осман на тържествената сесия. Осман поздрави борците на клуба и техните треньори Баязид Кемал и Салим Салим и Кемал Кемал, като заяви, че се гордее с постиженията на руенската борба.

На 7 януари в София ще се проведе Държавното лично първенство в София, на което според крайното класиране ще станат ясни имената на онези наши борци, които ще участват на Европейското първенство през 2021 г. С особен интерес се очаква през пролетта и квалификационният турнир за квотите на Олимпиадата в Токио. Точно на тези две състезания се възлагат големи надежди Николай Грахмез да затвърди изключително силното си представяне до момента.

На друг представител на „Руен” пък предстои да участва на Европейско първенство, което трябва да се проведе през април в Бургас догодина. Това е Ердал Галиб, който се състезава при момчетата и до момента е петкратен републикански шампион, както и балкански първенец.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията