Вторник, 16 Фев 2021
    
Бизнес Бургас

Бургас домакинства форум за синя икономика

  17.11.2020 15:04  
Бургас домакинства форум за синя икономика

Бургас ще домакинства работна среща на Националната Рибарска Мрежа с представители на науката на тема „Синя икономика и сини иновации“. Форумът ще се проведе на 19.11.2020 г. от 10:00 часа в експозиционен център „Флора“. Събитието ще бъде открито от Стоян Котов, директор на дирекция „Морско дело и рибарство“ от Министерство на земеделието, храните и горите. Специално участие в събитието ще вземе проф. д-р Милен Балтов, съпредседател на Работната група на заинтересованите страни за Стратегическия дневен ред за иновации и развитие в Черно море към ГД „Изследвания и иновации“ на Европейската комисия.

Целите на работната среща са да се представи дейността на българската научна общност, Местни инициативни рибарски групи, неправителствени организации, общини и други заинтересовани страни, в областта на синята икономика и сините иновации. А също така  да се обменят знания, опит и добри практики за проекти и инициативи в областта на синята икономика и сините иновации, реализирани на национално и европейско ниво;

Експертите от Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа ще представят възможностите за финансиране на проекти за научни изследвания и иновации в областта на синята икономика, както и добри европейски практики в областта.

Предвижда се още представяне на проекти и иновативни разработки с участие на български университети, иновативни компании, неправителствени организации и Местни инициативни рибарски групи. Местна инициативна рибарска група „Несебър-Месемврия“ ще вземе участие във форума с фотоизложба на тема „Живот сред рибарските мрежи – Несебър 2020“. 

Участниците във форума ще обсъдят бариерите пред развитието на синята икономика и областите на взаимодействие с най-голям потенциал за постигане на син растеж. Срещата ще завърши с интерактивна сесия на тема „Фактори за успех при провеждането на научни изследвания и разработването на иновации в областта на синята икономика“.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот