Понеделник, 30 Nov 2020
    
Айтос Крими

Експерти ровят претоварен ли е бил камионът-убиец в Айтос

  05.11.2020 20:15  
Експерти ровят претоварен ли е бил камионът-убиец в Айтос

Георги РУСИНОВ

 

Все още не е ясно дали камионът-убиец на надрусания тираджия Кольо Иванов е бил претоварен. Прокурор Георги Чинев коментира пред медията ни, че все още се изчакват резултатите от експертизата. В съдебна зала по време на разглеждането на мярката за неотклонение на 50-годишния несебърлия от Държавното обвинение заявиха, че тирът е бил претоварен със 7 тона. Това обаче все още е обект на доказване от експертите.

Припомняме, че на 11 септември Кольо помете 12 коли в Айтос. Тогава около 12:30 часа, по айтоската улица „Хаджи Димитър“, малко преди кръговото кръстовище на пътя Бургас-София, спирачките на ТИР-а, управляван от него, пътуващ от Провадия, се повреждат. Загина млада жена, други двама бяха с опасност за живота. Общо ранени бяха шест души.

Повдигнато му бе обвинение. То е за причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице и средна телесна повреда на други три, което е извършено при управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Това представлява тежък случай и се предвижда наказание от 5 до 20 години лишаване от свобода.