Сряда, 05 Яну 2022
    
Средец

В Средец обмислят земеделски производители да плащат такса за претоварена техника

  05.11.2020 19:43  
В Средец обмислят земеделски производители да плащат такса за претоварена техника

Михаил КОЛЕВ

 

Земеделски производители, чиято техника превозва по общинската пътна мрежа в Средец  продукция, надвишаваща позволения до 10 тона товар, да плащат такси в общината. Тази идея ще предложи в края на годината на общинския съвет кметът инж. Иван Жабов. Събраните средства ще бъдат вложени във възстановяване на общинската пътна мрежа, поясни той.

„Мисля, че общинските съветници ще подкрепят предложението, тъй като парите, които ще съберем от тези такси, ще бъдат инвестирани точно във възстановяването на общинската пътна мрежа и от това най-вече жителите ще бъдат доволни”, добави градоначалникът.

Все още не е ясно каква ще бъде точната сума, която производителите ще трябва да заплатят и дали тя ще е за километър или тон. Идеята е въпросният билет, който ще бъде издаден, да е за период от една година. Всичко това обаче ще трябва да се реши на дебат в местния общински съвет. Заповедта трябва да влезе в сила от новата година. 

Целта е работата на бизнеса да не бъде възпрепятствана, което от своя страна ще доведе и до съкращение на персонала.

„Всичко това ще рефлектира върху общината и държавата. Трябва заедно да намерим всякакъв вид мерки, за да са доволни всички и за да може работата да продължи”, каза още кметът на община Средец инж. Иван Жабов.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини