Вторник, 02 Фев 2021
    
Бизнес

Горски установиха незаконна сеч на 30 тополи

  02.11.2020 17:17  
Горски установиха незаконна сеч на 30 тополи

За констатирани нарушения на нормативната уредба, директорът на Регионална дирекция по горите – Бургас спря със заповеди временно сечта в 19 поземлени имота в горски територии – частна собственост.

При извършени проверки в частни горски територии в землището на Резово, община Царево горските служители от РДГ – Бургас установиха сеч на 30 тополи без издадено за целта позволително. Проверяващите констатираха и редица други нарушения: площта на сечището е била ограничена, но крайните дървета не са били маркирани в основата, съгласно нормативните изисквания; не са поставени табели, с които да се обозначи горската територия, в която е планиран добив на дървесина.

В землището на село Сърнево, община Карнобат извършваната сеч е била изведена с по-висока интензивност от планираната и нормативно допустимата. Констатирано е и маркиране на дървета в отдел, в който не е предвидена сеч.

Служителите на РДГ – Бургас са извършили 272 проверки през изминалата седмица. За установени нарушения по Закона за горите са съставени 11 акта.

Съвместна проверка е извършена и със служители от Икономическа полиция, Инспекция по труда и НАП – Бургас, на мобилен обект за складиране, преработка и търговия с дървесина в района на Айтос. Открита е чужда производствена марка, регистрирана на друг стационарен обект в района на града. Производствената марка е задържана. Работата по случая продължава.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте