Понеделник, 01 Фев 2021
    
Камено

Дадоха старт на ремонта на пътя Трояново - Русокастро

  02.11.2020 13:34  
Дадоха старт на ремонта на пътя Трояново - Русокастро

Започна дългоочакваният ремонт на пътната отсечка Русокастро-Трояново. Днес кметът Жельо Вардунски и председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев направиха първа копка. Пътят е с дължина малко над 6 километра,  в изключително лошо състояние е, непроходим за автомобилния трафик.

„Щастлив съм, че строителните дейности вече са факт. На тази важна за общината отсечка не е правен ремонт от близо 50 години. Инфраструктурните проекти в общината, независимо дали са общински или държавни, са един от основните ни приоритети“, каза кметът Жельо Вардунски.

Ремонтът ще осигури бърз достъп до една от най – съществените археологически забележителности в региона – късноантичната и средновековна крепост Русокастро и ще спомогне за социализацията и популяризирането й, ще осигури свързаност на селата Желязово, Русокастро, Ливада с общинския център  гр. Камено.

През следващите месеци предстои и други важни пътни артерии в Камено да придобият нов облик. Това са отсечките  град Камено – с. Свобода, с. Трояново – с. Вратица и с. Винарско – с. Кръстина.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте