Вторник, 01 Дек 2020
    
Царево

Община Царево заделя 70 хиляди лева за снегопочистване

  31.10.2020 14:04  
Община Царево заделя 70 хиляди лева за снегопочистване

Георги РУСИНОВ

 

Община Царево заделя 70 000 лева за снегопочистване. Това показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Общината е обявила обществена поръчка за целта. Тя е разделена в 9 обособени позиции и обхваща зимния период 2020-2021-ва, включително до 1 декември на следващата година.

Първата обособена позиция касае четвъртокласните пътища Бургас-Лозенец-Велика-Фазаново, Лозенец-Царево, както и населените места Лозенец, Велика и Фазаново. Следващата позиция е за четвъртокласните пътища Бургас-Малко Търново-Българи, Бургас-Малко-Търново-Кости. Тук влизат и селата Кости, Българи и Кондолово.

Други четвъртокласни пътища, които залягат в обществената поръчка са Царево-Ахтопол-Бродилово, както и Царево-Ахтопол-къмпинг Нестинарка. В тази обособена позиция влиза снегопочистването на Бродилово.Следващата обхваща зимното поддържане, снегочистене и опесъчаване на уличната мрежа в Ахтопол, включително и част от републиканската пътна мрежа в чертите на града, и село Варвара.

Друга позиция е отделена за снегопочистване на източната част на Царево – на изток от улица „Преображенска“ до улица „ Морска“, къмпинг Арапя, път до Гробищен парк и къмпинг „Арапя”, зона “Север”. Логично обособена позиция има и за западната част на града. Тя включва снегопочистването западно от улица „Преображенска“ до входа на града, пътя за ПСОВ-Царево.

Квартал „Василико“ е отделен в друга позиция по поръчката. В нея влизат още и снегопочистването на пътната връзка за квартала, квартал „Мандра“ и промишлената му зона, улици в къмпинг „Нестинарка“, паркинга на Пожарната и село Изгрев.

Последните две позиции касаят зимното поддържане, снегочистене и опесъчаване на уличната мрежа в село Синеморец и село Резово и товарене на пясък за опесъчаване на Царево, снегочистене на черни пътища до стопански ферми, зони и аварийни услуги.


Анкета

Притеснява ли ви втората вълна от коронавирус?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство