Събота, 30 Яну 2021
    
Бургас Любопитно

Детският център „ПланетУм“ в Бургас отвори врати

  30.10.2020 12:02  
Детският център „ПланетУм“ в Бургас отвори врати

Детският научен център „ПланетУм“ на Морска гара вече работи от днес при стриктни мерки. За съжаление, ситуацията не позволява да има подобаващо откриване.

“ПланетУм“ е създаден, за да предоставя нови знания по различен начин.

Достъпът в Научния център ще е контролиран, за да не се запълва с посетители повече от 30 % от капацитета му. На входа/изхода ще има дезинфектант, вътре ще може да се влиза само с маска.

Всеки ден ще се извършва двуразова дезинфекция - от 13.30 до 14 часа, когато няма да се допускат посетители и в края на работния ден.

Зимното работно време на “ПланетУм” е от 10 до 18.30, като днес и утре ще работи с вход свободен.

Научен център „ПланетУм“ е място за малки и големи откриватели, жадни за знание. По забавен начин и в експериментална среда деца и родители ще откриват в Научния център отговори на сложни въпроси и любопитни факти от областта на точните науки, технологиите, подводната археология и астрономията.

“ПланетУм“ съдържа три експозиционни зони и 20 образователни инсталации. Голямото човешко пътешествие е представено в три експозиционни зони – „Иновации“, „Енергия“ и „Откривателство“, в които инженерните и природни науки стават по-привлекателни и разбираеми. 20-те образователни инсталации имат за цел да разкрият на посетителите необятния и интересен свят на точните науки, като всяка от тях носи отделно научно съдържание и ще провокира и малки, и големи да изпитат своите знания и умения.

Възможност за изнесени уроци по физика, химия и различни експерименти предоставя СТЕМ зоната (Science – Technology – Engineering – Mathematics) в „ПланетУм“.

Най-малките откриватели могат да се превърнат там в капитани на подводница в зона за активна игра, която пресъздава морско дъно с много риби и корали. Могат да чуят гласовете на птиците чрез една от инсталациите, или собственоръчно да създадат водовъртеж като прочутия Маелстрьом.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил