Вторник, 02 Фев 2021
    
Айтос

Айтос почита светеца си-закрилник

  26.10.2020 11:35  
Айтос почита светеца си-закрилник

Георги РУСИНОВ

Айтос отбелязва тържествено своя ден-Димитровден. Тържествата за празника на града започнаха сутринта с литургия в храм “Свети Димитър Солунски“. От там тръгна литийно шество към централния площад, където иконата  на Свети Димитър бе посрещната от кмета на града Васил Едрев.

С водосвет за здраве и благоденствие и ритуал по издигане на знамената бе поставено началото на програмата.

Тържествата се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Малко преди речта на кмета едно от децата гвардейци припадна, за щастие се оказа, че не е нищо сериозно, не се наложи пристигането на бърза помощ.

Кметът Васил Едрев тази година отправи по-различно послание към съгражданите си .Той ги призова за спазване на противоепидимичните мерки и за подкрепата на айтозлии към всички на първа линия в борбата с короновируса. При втората вълна от коронавирус вътрешното отделение на местната болница се превърна в Ковид -отделение и се оказа препълнено от болни. В него работят четирима лекари, шест медицински сестри и пет санитарки, които проявяват невероятен героизъм в тази ситуация.

Официални гости на празника на Айтос бяха депутатът от ДПС Севим Али и кметът на Община Руен Исмаил Осман. Поздравителни адреси се получиха от президента на Република България Румен Райдев, премиерът Бойко Борисов, от кметовете на общините Средец и Карнобат-Иван Жабов и Георги Димитров, политическа партия ГЕРБ в Бургас, от местни бизнесмени.

Градоначалникът не пропусна да отбележи в словото си реализираните проекти в общината, които по думите му допринасят за по-добра среда и начин на живот на местните хора.

Тържествата продължават и в момента с музикално танцова програма. В нея се включват местни фолклорни състави. От 12 часа  на сцената ще излязат сестри Диневи. А довечера на площада ще свири група G.R.A.S. и младото дарование Валерия Войкова.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте