Понеделник, 25 Яну 2021
    
Несебър

Хубав уикенд се задава в Несебър-откриха фестивала "Есенни пасажи"

  24.10.2020 09:30  
Хубав уикенд се задава в Несебър-откриха фестивала \

Ккметът на община Несебър Николай Димитров официално откри осмото издание на Националния рибен фестивал „Есенни Пасажи“.

„Несебър пръв, преди осем години, организира рибен фестивал. Тази година общината спечели проект по „Програма за морско дело и рибарство“, който финансира провеждането на това значимо за културния календар на града събитие. В момента по тази програма сме  спечелила проекти за 9 милиона и 800 000 лв. На многобройните гости и на гражданите на Несебър пожелавам прекрасен и усмихнат уикенд, зареден с позитивизъм, радост  и добро настроение с „Есенни пасажи“, каза кметът.

Със своя поздрав към гражданите и гостите на площад „Месамбрия“ г-н Димитров даде начало на концерта на звездата на българската поп музика, любимката на младото поколение Нели Петкова, която развълнува многобройната публика със своите изпълнения.

По-рано през деня бе открита изложба на Дружеството на несебърските художници и Сдружение несебърски художници – „Несебър АРТ“. Експозицията е подредена в Артиум център и съдържа около 60 творби на изтъкнати местни творци. Платната са тематично подбрани и разкриват прелестите на морето и града с тесните калдъръмени улички, рибарския бит и многоцветния свят  на морските обитатели. Изложбата може да бъде посетена всеки ден между 12.00 и 22.00 часа до 28 октомври.

Тазгодишното издание на „Есенни пасажи“ се провежда с финансовата подкрепа на „Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020“, чрез която бяха отпуснати средства за закупуване на сцена, висококачествен LED екран и цялостно осъществяване на фестивала.

Фестивалните дни продължават до неделя включително с разнообразна и пъстра програма, в която ще има забавления за деца и възрастни, дегустация на рибни специалитети, приготвени от професионални шеф готвачи, кинопрожекции, музикална програма с участието на местни и гостуващи изпълнители, демонстрации на приготвяне на рибни ястия и др. 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил