Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

УМБАЛ-Бургас се нуждае от медицински сестри и лекари в борбата срещу COVID-19

  21.10.2020 16:44  
УМБАЛ-Бургас се нуждае от медицински сестри и лекари в борбата срещу COVID-19

Михаил КОЛЕВ

 

УМБАЛ-Бургас се нуждае от медицински сестри и лекари, както и от доброволци, за справяне с кризата с COVID-19. Това заяви пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски.

„Нужни са ни към момента минимум шест сестри, за да можем да покрием спокойно дежурствата и да осигурим обслужване на пациентите. Ние сме покрили дежурствата с по една сестра, но една сестра на 15 пациенти, става много трудно обслужването и качеството на медицината в такъв случай – пада. Докато ако имаме 2 сестри на 15 души – това ще ни даде по-голяма сигурност и качество“, коментира още той.

По подобен начин стои и въпросът с лекарите в УМБАЛ-Бургас. В момента там има един лекар на дежурство, който обслужат 30 пациенти, болни от коронавирус. Ако имаме повече лекари, които желаят да работят с ковидни пациенти, качеството на медицинското обслужване ще е друго, категоричен бе директорът на болницата.

Той допълни, че в момента в здравното заведение капацитетът с легла, предназначени за болни от коронавирус, е изпълнен изцяло. Единствено вече могат да се приемат пациенти в „Реанимация“, но при по-тежки случаи на заболели.

Относно появилата се информация, че болен от коронавирус пациент, е бил върнат от УМБАЛ-Бургас, д-р Миразчийски заяви, че не знае за подобен случай и е назначил комисия, която да направи щателна проверка.

„Засега още няма резултат от проверката на Комисията, би трябвало до края на седмицата да има такъв. Но от това, което аз изговорих с колегите, те ми казаха, че няма записан пациент с COVID-19, който да е върнат по негово собствено желание или отказ от страна на наши лекари“, добави той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил