Вторник, 02 Фев 2021
    
Поморие

Иван Алексиев: Ако има конфликт на интереси, Клеър Дейли да си понесе отговорността

  16.10.2020 10:59  
Иван Алексиев: Ако има конфликт на интереси, Клеър Дейли да си понесе отговорността

Ако има конфликт на интереси, то ирландската евродепутатка Клеър Дейли да си понесе отговорността. За това призова кметът на Община Поморие Иван Алексиев, предаде репортер на "Черноморски фар" на място от Поморие. Той се появи в „Сънсет ризорт“, където Дейли трябваше да се срещне с управата на комплекса и свои сънародници, собственици на апартаменти, които твърдят, че имат проблеми. Алексиев коментира това пред журналисти след като Дейли се скри и обвини медиите, че дошли на частна среща. Още от вчера градоначалникът настоява тя да се извини на Поморие и България за това, че заради лични интереси вкара Поморие в резолюцията за България, гласувана от Европейския парламент.

„Да каже г-жа Дейли има ли личен интерес и ако излезе, че е така, да си понесе наказателната отговорност. Тя използва политическия си пост като евродепутат, за да си позволява да мачка една частна българска компания и да решава частен спор в полза на няколко човека. Това е доказано, тъй като го направи от трибуната в Европарламента и затова трябва да си понесе отговорността“, заяви Алексиев.

Той поиска тя да се срещне с него и да отговори на въпросите му, както и на тези от репортерите.

„Ако в Ирландия не уважават институцията кмет и медиите, това говори много лошо за тях като държава. Г-жа Дейли да заповяда и да изслуша домакина в мое лице, да ми отговори на въпросите и след това на база отговорите, може и медиите да й зададат въпроси. Чак след това могат да си почнат частния спор. Ние вече там работа нямаме. Щом е тук в качеството си на евродепутат да отговори на въпросите, иначе е частно лице в конфликт на интереси“, категоричен бе той.

След като половин час се кри, Дейли най-накрая слезе за срещата. Пред медиите тя каза, че не е собственик на апартамент в комплекса. Алексиев обаче отново заяви, че не е трябвало в качеството си на политическо лице да вкарва частен спор в резолюцията за България.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте