Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Кастрират ли се още котки в Бургас питат съветници

  15.10.2020 17:28  
Кастрират ли се още котки в Бургас питат съветници

Георги РУСИНОВ

 

Общинските съветници Димитър Найденов и Христина Секлемова отправят питане до Община Бургас относно кастрирането на котки. Двамата пишат в писмо, че тя е от особена важност за града и че до тях са достигнали сигнали от граждани, че програмата за безплатни кастрации отново е спряна.

„В тази връзка и с цел прозрачност считам, че в интерес на гражданите е да се упражни повече контрол по начина на изразходването на тези средства, които ежегодно излизат от джоба на бургазлии“, пишат те.

Двамата задават следните въпроси: Коя е фирмата, с която сключен договор за кастрация на бездомните животни?; Какъв е размерът на бюджета, отпуснат за кастрация на животни?; Назначен ли е втори ловец, във връзка с осъществяване на посочената дейност?; Как се осъществява контрола по изразходването на отпуснатите средства за тази дейност?; Към настоящия момент, спрени ли са кастрациите на бездомните животни.

„Черноморски фар“ тези дни алармира пък за недостатъчно ваксини, освен задължителните в общинския приют за кучета. Оказа се, че извън тази за бяс, която е задължителна, в приюта по закон нямат задължение да ваксинират кучетата. За тези ваксини се разчита предимно на дарения от граждани и организации. Д-р Георги Митев, председател на еко комисията изрази мнение, че бюджетът на приюта трябва да се увеличи за следващата година, за да могат да закупуват ваксини, с които да се третират най-малките – новородените кученца и при възможност и останалите.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил