Неделя, 29 Nov 2020
    
Средец

Започна разчистването на къща в Средец, опустошена от пожар

  13.10.2020 17:49  
Започна разчистването на къща в Средец, опустошена от пожар

Михаил КОЛЕВ

 

Историята на Даниела и Петко от Средец трогна през лятото мнозина. Домът на младото семейство бе опустошен след пламнал пожар на 23 август. Щетите от огнената стихия направиха така, че към момента в къщата на улица „Дружба 9“ да няма условия, в които да се живее нормално. Преди дни служители от община Средец започнаха разчистване на жилището, за да помогнат за по-бързото разрешаване на проблема.

„Изчистихме всички боклуци и ги извозихме. Имахме доста работа, покривът е изгорял целият и е срутен. Към момента най-належащо е той да се направи, а после всичко останало“, заяви Божидар Камалиев, директор на отдел „Озеленяване, благоустройство и чистота“ към община Средец.

Пред „Черноморски фар“ Даниела заяви, че от Общината са й обещали и керемиди за покрива, но на този етап няма кой да го изгради, а зимата наближава и това ще създаде допълнителни затруднения за възстановяването на дома.

„Има още доста работа, но е хубаво, че се започнаха някакви дейности. В момента живея в Бургас при майка ми, заедно с детето. Опитаха се да се случат някои работи с дъщеря ми, но за щастие не успяха. Детето се вижда с баща си на всеки две седмици, докато ние с него в момента водим дело за родителските права“, каза още Даниела, която силно се надява, че къщата й в Средец ще има покрив до зимата и ще се намерят хора, които да помогнат за това.