Понеделник, 01 Фев 2021
    
Крими

Отмениха оправдателна присъда на земеделец от Средец

  12.10.2020 19:51  
Отмениха оправдателна присъда на земеделец от Средец

Бургаският апелативен съд отмени оправдателна присъда и наложи наказание на земеделски стопанин от гр. Средец, предоставил неверни сведения за обработка и поддръжка на земеделски площи.

Въззивният съдът призна Емил Р., управител на „Странджа Агро“ ЕООД, за виновен в това, че на 14.05.2016г. в гр. Средец, пред Общинска служба „Земеделие“, в качеството си на търговец, управляващ и представляващ дружеството е подал Заявление за подпомагане на земеделските производители  и приложени към него „Таблица за използваните парцели 2016г.“, в което е представил неверни сведения с цел да получи средства от Европейски фонд за гарантиране в земеделието. В документацията той е посочил, че използва, обработва и поддържа в добро земеделско и екологично състояние заявените общо 10 ха в землището на с. Сливово, община Средец, като площи годни за паша или косене. При извършена проверка на място, относно допустимите площи за подпомагане е констатирано, че 9 от общо заявените парцели са изцяло недопустими за подпомагане.

Апелативните съдии наложиха на Емил Р. наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и „глоба“ в размер на 2000 /две хиляди / лева в полза на държавата, като отложи изтърпяването на наказанието за изпитателен срок от три години.

Присъдата подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховен касационен съд на РБ в 15-дневен срок, считано от днес.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте