Събота, 31 Oct 2020
    
Бургас Спорт

Ще се обединят ли „Нефтохимик“ и „Черноморец“ - ето какво заявиха ръководствата им

  12.10.2020 17:43  
Ще се обединят ли „Нефтохимик“ и „Черноморец“ - ето какво заявиха ръководствата им

Михаил КОЛЕВ

 

Ще се обединят ли „Нефтохимик“ и „Черноморец“ в един отбор, носещ името „Бургас“? Подобен слух отново се носи из футболните среди на града. Вестник „Черноморски фар“ потърси за коментар представители от ръководствата на двата тима, които да изкажат своето мнение по темата.

От свои приятели и познати председателят на борда на директорите в „Нефтохимик“ Андрей Рунчев е чул за тази идея.

„Хубаво ще е ако все пак и двата отбора успеят да запазят своята идентичност и да съумеят да излязат от незавидната ситуация, в която се намират, коментира той. Самият Рунчев е сред известните привърженици на „шейховете“ и допълни: „Как да кажа, че желая моят отбор да спре да съществува?“.

По негови думи инициаторите на обединяването са хора, които по-скоро гледат практично на нещата, като на бизнес модел, който да сработи, докато при него самия има сантименти.

„Затова ще е най-добре да се намери решение, което да позволи и „Нефтохимик“, и „Черноморец“ да останат на футболната карта“, добави той.

Твърдо против подобно обединение е почетният президент на футболния „Черноморец“ Тома Томов. Според него това е „пълна простотия“ и ако тази идея се осъществи – той ще се оттегли от футбола.

„Не може 101-годишен клуб като нашия да се обединява с далеч по-млад такъв като „Нефтохимик“. Ясно ни е какво искат да направят – да ни заличат, но да ни използват стадиона. Това в никакъв случай няма как да стане. Не знам кои са тези хора, които ги мислят тези глупости, но явно никога не са се занимавали с футбол, едва ли знаят какво представлява футболната топка“, заяви почетният президент на „акулите“.

Според него няма бургазлия, който да е съгласен с идеята двата футболни клуба на града да се слеят. Самият той от много малък е фен на „Черноморец“, животът му е минал като ръководител в клуба и не може да си представи изведнъж с лека ръка всичко това да бъде заличено.

„Нашият клуб категорично няма да се съгласи на подобно съединение“, даде ясно да се разбере Тома Томов.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил