Понеделник, 25 Яну 2021
    
Руен

Затварят пътя Провадия-Дъскотна заради ремонта на прохода

  03.10.2020 09:55  
Затварят пътя Провадия-Дъскотна заради ремонта на прохода

Михаил КОЛЕВ

 

Пътната отсечка от Провадия до село Дъскотна ще бъде затворена за движение за всички автомобили. Причината е ремонтните дейности, които се извършват в участък по прохода. Пътят ще бъде затворен от 5 до 31 октомври, информират от фирмата-изпълнител.

За обходни маршрути ще се изполват: отклонение при пътен възел Ветрино по път А2 северно от Провадия посока Шумен до пътен възел Шумен-изток, по път I-7 до пътен възел на бул. "Ришки проход", по път II-73 през Ришкия проход до разклона за Камчия, по път А2 до пътен възел Ветрино.

Обратно: Вресово-Люляково-Камчия-Ришки проход-Шумен.

Очаква се ремонтът на прохода (от село Ябълчево до село Аспарухово) да бъде завършен през април 2021 година. Първата копка бе направена на 31 юли тази година в село Дъскотна. В руенското село освен от строителните дейности по важната пътна артерия се интересуват и от темата коронавирус. Вчера там бе регистриран случай на заболял от COVID-19 мъж. 

Пред вестник "Черноморски фар" кметът на Дъскотна - Айдън Читак заяви, че заразеният с коронавирус жител е в добро състояние и е под домашно лечение. В селото няма паника сред местните и всички стриктно спазват противоепидемичните мерки.

"Трябва да свикнем да живеем с вируса, да спазваме мерките, които са възложени от щаба и да не се паникьосваме. Също така е много важно и да не гледаме на болните от коронавирус като на прокажени, защото никой не е застрахован и всеки един от нас може също да се зарази с вируса", каза още Читак. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил