Петък, 30 Oct 2020
    
Любопитно

Лятото се завръща през уикенда

  01.10.2020 08:13  
Лятото се завръща през уикенда

Температурите ще скочат над 30 градуса

 

Зона с ниско атмосферно налягане с център над Украйна оказва влияние върху времето у нас. Затова времето над Северна България днес ще остане облачно, тук-там със слаби есенни превалявания и силни пориви на вятъра около и след обяд, предаде Нова ТВ. Над южната половина на страната ще е слънчево с рехава облачност. Северно от Стара планина ще бъде по-хладно. Температурите през деня ще са 16-20 градуса, а на юг - до към 24 градуса.

В планините днес ще бъде предимно облачно със слаб сняг по най-високите планински масиви. Ще има силни пориви на вятъра, температурите през деня ще са между 5 и 13 градуса. Около крайбрежието ще бъде слънчево на юг и облачно по северните брегове. Температури – 22-23 градуса на въздуха, малко по-висока ще е температурата на морската вода. Вълнението ще бъде по-видимо на север с тенденция да остане слабо в следващите дни.

Краят на седмицата ще е слънчев със сутрешни мъгли в ниското. Дневните температури ще вървят нагоре с кулминация в началото на другата седмица, когато за кратко лятото ще се върне със стойности на термометрите над 30 градуса. Веднага след това се оформя студен фронт с по-силен вятър и нова порция есенни валежи.

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил