Събота, 30 Яну 2021
    
Бизнес

Прекрасен август в Обзор, в Бургас 30-40% спад

  27.09.2020 14:20  
Прекрасен август в Обзор, в Бургас 30-40% спад

Многопосочен поглед върху сезона  и различните типове хотели има Борис Минчев, който е и известно и уважавано име в туристическия бранш. Това лято той освен че управлява бургаския хотел „Аква“, разработва и хотел „Бумеранг“ в Слънчев бряг. Семейството на бургазлията от години има и малък  хотел в Обзор.

„Това лято със сигурност спечелиха малките курортни населени места. В градската среда, градският хотел има 30-40% спад. Има огромен спад на мероприятия, сватби, банкети, поради мерките за COVID-19. 90% е спадът на чужденците. В Слънчев бряг средната заетост за август бе 35%. Юли бе пълен срив. Изкарахме на минус. 

В Обзор всички са доволни от август. Семейните хотели категорично са на печалба този летен сезон“, обобщава хотелиерът. За бургаския хотел той подчертава, че се изкарва, но с 50% намален персонал.

 Ако трябва да сравнява с миналата година, какво е положението в градските хотели, Минчев е категоричен, че има огромен спад на обороти. По негови думи обаче във връзка с COVID-вълната, няма масова продажба на хотели.

Що се касае за планиране на следващите месеци или пък някакви мероприятия като Коледа и Нова година, хотелиерът се въздържа, мотивът му е, че всичко зависи от това как ще се развива пандемията и какви ще са указанията от здравните власти.

Като цяло обаче Борис Минчев е оптимист и е убеден, че туризмът ще го бъде, дори и да е необходимо да претърпи промени.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил